Enkelt att hitta och välja mäklare: så gör du

Enkelt att hitta och välja mäklare: så gör du

2 augusti, 2022 0 av webmaster

Idag kan du finna fastighetsmäklare lite varstans. De finns ofta på sociala medier samt har hemsidor och liknande. Du är med andra ord inte längre lika beroende av rekommendationer från familj och vänner. Därmed är det numera enkelt att hitta och välja mäklare.

Dessutom är det idag lätt att jämföra arvoden och hitta en aktör med ett rimligt mäklararvode i Göteborg. Men trots att det nu är enklare att hitta och jämföra dessa aktörer kan sökresultaten ibland vara ganska överväldigande. Därför delar vi här med oss av våra bästa tips för hur du hittar rätt!

Enkelt att hitta och välja mäklare om du vet var du ska leta

Det är som sagt enkelt att hitta och välja mäklare på dagens bostadsmarknad. Men för att så ska vara fallet är en grundläggande förutsättning att du vet var du ska leta. Till exempel kan du gå tillväga på något av följande tre sätt:

  • Gå via en sajt som jämför arvoden. Idag finns det jämförelsesajter som specialiserar sig på att jämföra fastighetsmäklares arvoden. Genom att besöka en sådan sajt och gå via den kan du hitta en duktig mäklare som debiterar ett konkurrenskraftigt mäklararvode. Dessutom kan du enkelt jämföra arvoden från flera olika aktörer och välja någon av dem som är lite billigare.
  • Besök en visning och prata med mäklare. Genom att gå på öppna visningar av bostäder kan du träffa fastighetsmäklare utan att behöva boka en tid med dessa. Med detta sagt är det inte säkert att ni matchar. Så i slutändan kanske du riskerar att kasta bort din värdefulla tid.
  • Ta in referenser från vänner och bekanta. Som vi redan har nämnt är detta ett sätt att få tips på duktiga fastighetsmäklare. Dina vänner och bekanta kanske tidigare har anlitat en aktör som de kände sig bekväma att samarbeta med. Men du behöver ändå göra lite egna efterforskningar för att säkerställa att fastighetsmäklaren ifråga faktiskt är så bra som dina bekanta påstår. Till exempel vore det ett dåligt val att anlita en aktör som inte har god lokalkännedom eller som inte förstår sig på ditt behov.