Sälja guld i Malmö – Så jämförs butikerna

18 februari, 2022 0 av webmaster

Det finns flera butiker i Malmö där både silver och guld kan köpas och säljas. Detta både form av smycken, tackor och som tandguld. Nedan nämns tjänster och fördelar hos dessa butiker – därmed punkter som kan användas för att hitta bästa alternativet.

Prisgaranti

En butik som erbjuder prisgaranti erbjuder sig alltid betala minst lika bra som en konkurrent. Detta förutsatt att konkurrenten inte har kampanjerbjudande eller liknande. En kund som jämfört priser hos flera handlare av guld i Malmö kan alltså påvisa prisskillnaden och få ett förbättrat erbjudande.

Denna garanti kommer generellt med vissa begränsningar men för de flesta privatpersoner är det ett sätt att vara säker på att ersättningen verkligen är konkurrenskraftig vid försäljning.

Gratis värdering

Genom att gå till en butik i Malmö går det alltid att få gratis värdering. Detsamma gäller även om guld skickas in till en onlinetjänst. Skillnaden är däremot att en onlinetjänst kan ta betalt för eventuell retur om personen inte är nöjd med värderingen.

Lämna in manuellt eller via paket

Erbjuder butiken enbart inlämning av guld manuellt över disk eller finns även möjligheten att skicka in via försäkrat och förbetalt paket som skickas med REK? Det kan vara bekvämare, och kännas säkrare, att skicka in istället för att bära med sig det ner på stan till butiken.

Jämföra priser på guld i Malmö

Vid ett större värde finns alltid en fördel att jämföra köp-priser hos de olika butikerna. Det kan skilja relativt stort samtidigt som priset kan ändras relativt ofta. Aktuella priser kan ses på hemsidorna till de olika uppköparna och är olika beroende på vad för slags guld det är samt dess karat. Exempel:

  • 24 K nypräglade tackor (högst pris)
  • 20 K
  • Tandguld
  • 22 K

De priser som anges på hemsidorna bör däremot bara ses som ”utgångspriser”. Ett högre pris kan i vissa fall erbjudas om det är ett smycke som säljs i ett mycket bra skick och med känt märke. Detta utifrån att exklusiva smycken inte smällts ner utan säljs vidare på smyckesmarknaden. Därmed värderas de snarare till dess marknadsvärde än till värdet i den mängd guld som det är tillverkat av.

Ångerrätt

Vid försäljning av guld erbjuder flera butiker ångerrätt. Det kan exempelvis innebära att kunden kan komma tillbaka inom tre dagar och häva sin försäljning.