Att ansöka om företagslån 2022

24 mars, 2022 0 av webmaster

För företag som befinner sig i en expansiv fas krävs inte sällan tillskott av pengar. För många går det per automatik att vända sig till sin ordinarie bank i dessa situationer, men detta är inte nödvändigtvis alltid det mest lönsamma alternativet. Idag finns många relevanta jämförelsetjänster som gör det enkelt att se vilka som är bästa företagslån 2022.

Fördelar med att använda jämförelsetjänster online

Det finns all anledning att inte gå direkt till första bästa bank. Innan internets utbredande var detta såklart det mest naturliga och smidiga att göra, men att ansöka om företagslån 2022 är en annan femma. De nedanstående är några av de mest tydliga fördelarna med att använda en jämförelsetjänst, också kallad låneförmedlare, online.

  • Endast en kreditupplysning. En mycket tung fördel med denna typ av tjänst är att endast en kreditupplysning krävs. Efter att ha fyllt i en ansökan informerar låneförmedlaren ett antal olika kreditgivare och företaget får därefter låneerbjudanden från de olika kreditgivarna.
  • Gratis. För det ansökande företaget är låneförmedlingen gratis. Detta beror på att låneförmedlaren får betalt via provision från kreditgivaren.
  • Möjlighet att välja. Efter att låneerbjudanden kommit in är det smidigt att i lugn och ro gå igenom de olika alternativen och sedan signera lånehandlingarna med Bank-ID. Pengarna finns sedan på kontot inom kort.

Att tänka på vid ansökan om företagslån 2022

En faktor som är viktig att vara medveten om när det gäller företagslån idag är ränterisken. Denna risk är alltså oberoende av vilken kreditgivare man valt och vilken specifik ränta denne har – risken för att räntan ska påverkas av externa faktorer finns alltid. Marknadsräntorna har varit mycket låga under ett antal år, vilket har varit gynnsamt för företag eftersom det varit billigt att låna pengar. Detta har också avspeglat sig i möjligheten att ta lån. Det är dock ovist att förvänta sig att det befintliga ränteklimatet består i all evighet. Dessutom kan det gå väldigt fort, beroende på globala påverkansfaktorer. Innan man tar ett lån är det således att rekommendera att man har koll på sina kassaflöden och möjligheten att ta lite högre kostnader än beräknat.