Världens första migrantbank – målgrupp på 250 miljoner

25 oktober, 2019 0 av webmaster

Att migrera innebär en hel del administrativa problem. I Sverige är det exempelvis omöjligt att få ett bankkonto innan man har ett svenskt personnummer. Totalt är det närmare 260 miljoner personer som därmed är målgrupp för migrantbanken MAJORITY.

I mitten av september lanserade företaget Rebtel sin ”migrantbank”, MAJORITY. Det första banken i världen som har migranter som primär målgrupp. Med helt ny teknik och digital identifiering är målet att lösa de bankproblem som många migranter har. En del får inte bankkonto, andra blir starkt begränsade gällande utbud av tjänster och väldigt många upplever dagens tjänster som otillräckliga.

MAJORITY kommer i ett första steg lanseras i USA men har målet att sedan expandera till andra länder. Bakom MAJORITY står teamet bakom Rebtel, ett företag som har över 150 anställda i ca 40 länder och som just har migranter som primär målgrupp. För 5USD i månaden kommer användarna i USA få tillgång till ett digitalt konto (delvis likt Revolut eller Paypal) samt ett VISA-kort kopplat till kontot. Utöver det tillgång till rådgivning via en mängd olika språk samt tillgång till meet-ups och ett community. Banktjänsten är helt mobil och användaren kan både skapa en fysisk och en digital profil.