Vissa långivare erbjuder dig lån utan UC

Vissa långivare erbjuder dig lån utan UC

12 november, 2022 Av av Alvar Åberg

Som konsument kan det ibland hända att du behöver låna lite pengar för att kunna betala en räkning som oväntat har landat i din brevlåda. Men om du har en låg kreditvärdighet och flera kreditupplysningar nyligen har tagits på dig hos UC kan du få väldigt svårt att bli beviljad lånet. Du kommer då få en hel del avslag från diverse långivare. Om så är fallet kan du istället vilja undersöka möjligheten att få ett lån utan UC. Ett sådant baseras nämligen på den kreditinformation som finns att hämta om dig hos ett annat upplysningsföretag.

Mindre goda skäl att ansöka om ett lån utan UC

Det finns såväl bättre som sämre skäl att ansöka om ett lån utan UC. Detta är till exempel inte någonting som du bör göra om du:

  • har en låg kreditvärdighet och därmed är oförmögen att betala tillbaka lånet
  • har en historik av obetalda lån och betalningspåminnelser
  • vill använda de lånade pengarna för att finansiera ett spelmissbruk eller dylikt.

Om någonting av ovanstående stämmer in på dig bör du inte ansöka om ett lån utan UC. Vad du istället bör göra i ett sådant fall är att faktiskt försöka ta tag i din ekonomi och styra upp den på ett bättre sätt. Kortsiktigt kan det kanske framstå som en bra idé att försöka kringgå systemet men på längre sikt är tyvärr så inte fallet.

Våga tacka nej till långivaren om du är missnöjd med villkoren

Det finns många olika typer av lån att välja mellan på dagens lånemarknad. Många långivare väljer att göra sina kreditupplysningar med hjälp av UC medan somliga istället använder sig av andra upplysningsföretag. Därför har du som låntagare stor möjlighet att påverka dina förutsättningar för att bli beviljad ett lån. Du kan även sålla agnarna från vetet och välja långivare utifrån lånevillkor, ränta och andra parametrar. Detta bör du naturligtvis göra innan du undertecknar ett låneavtal.

Det finns inget fel med att faktiskt våga säga nej till en viss långivare. Detta är utan tvekan någonting som du bör göra om du inte känner dig bekväm med dennes villkor för lånet!